CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Echtpaar Hilko en Kristel laten Hooijer Group groeien: ‘Omzet verdubbelde zich’

Echtpaar Hilko en Kristel laten Hooijer Group groeien: ‘Omzet verdubbelde zich’

‘Hilko en Kristel zijn het beste wat mij is overkomen’. Was getekend: Jan Jansen, de Amsterdamse nestor van de vaderlandse schoenontwerpers. Hilko en Kristel zijn de gezichten van de Hooijer Footwear Group, toonaangevend op schoenengebied, ‘gewoon’ in Oldenzaal. Waar 800.000 paar schoenen op een nieuwe eigenaar wachten.

Acht pagina’s wijdde het zakenblad Quote deze maand aan een interview met de tachtiger Jansen, een levende legende op het gebied van schoenen. Opvallend waren de uitspraken die hij deed over Hilko en Kristel Hooijer, het echtpaar uit Oldenzaal dat zijn merk een paar jaar geleden overnam. ‘Na 5 minuten wist ik: dit zijn de mensen naar wie ik 60 jaar heb gezocht.’

Zijn 4000 schoenen, kunstwerken op zich, verhuisden naar Oldenzaal. De Hooijer Footwear Group vertaalt Jansens ideeën nu naar de huidige tijd. „Er is een half paar, dus één laars, waar 5000 euro voor betaald is. Het is gewoon pure kunst”, vertelt Kristel Hooijer in het AD.

Samen met haar man Hilko straalt ze in de blinkende designruimte, aan een hoge tafel in de vorm van - inderdaad - een schoen. „Tja, Jan Jansen”, zegt Hilko. „We worden er financieel nog niet veel beter van, maar het is een mooi uithangbord. Een kroon op ons werk”, zegt hij.

Lees dit artikel over Hilko en Kristel hier verder

Benieuwd naar de collecties van Hooijer Group? Breng een bezoek aan showrooms 086, 089, 093, 098, 062 @ CAST. 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...