CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Doneer gebruikte en nieuwe schoenen aan mensen in nood

Doneer gebruikte en nieuwe schoenen aan mensen in nood

ANWR-GARANT is een samenwerking gestart met non-profit organisatie Soles4Souls. Soles4Souls stichting Europe is een Nederlandse organisatie die hulp biedt door schoenen en kleding beschikbaar te stellen aan mensen in nood en tevens kansen creëert voor mensen in ontwikkelingslanden.

Souls4Souls zorgt ervoor dat de gedoneerde schoenen en kleding een nieuwe en dankbare gebruiker vinden en zodoende niet vernietigd hoeven te worden of op de vuilnisbelt belanden. 95% van de gedoneerde schoenen en kleding vindt een goede herbestemming, 5% wordt op een verantwoorde manier afgevoerd.

Wat kun jij als ondernemer doen?

  1. Nieuwe producten

Als ondernemer check je eerst of je rest partijtjes hebt staan die je wilt doneren aan mensen in nood. Lever deze alstublieft als eerste in bij AGN in Nieuwegein. Momenteel zorgt Soles4Souls ervoor dat deze (warme) ongedragen schoenen en kleding zo spoedig mogelijk bij hulporganisaties in o.a. Turkije en Syrië, maar ook aan de Oekraïne geleverd worden. Mensen in deze erbarmelijke omstandigheden krijgen van Soles4Souls nieuwe schoenen en kleding, dus geen gedragen producten.

  1. Gedragen producten

Daarnaast staan er in de showroom van ANWR-GARANT in Nieuwegein Soles4Souls donatie dozen die in de winkel geplaatst kunnen worden. Kom deze alstublieft zo spoedig mogelijk ophalen. Als AGN lid zorg je er samen met jouw personeel voor dat jouw klanten aangespoord worden om hun gedragen schoenen naar jouw winkel mee te nemen en te doneren. Je kunt daarvoor zelf acties starten!

Wanneer de donatie doos in de winkel vol is dan verpak je de schoenen in een zak of lege doos en zet je de Soles4Souls donatie doos weer in de winkel. 

De nieuwe producten in de originele verpakking laten en de gedragen schoenen aan elkaar veteren of aan elkaar bevestigen middels een elastiekje! 

Tijdens jouw bezoek aan CAST Nieuwegein kan je de volle zakken of dozen inleveren (er worden Soles4Souls containers geplaatst in de parking). ANWR-GARANT zorgt er dan voor dat de schoenen bij Soles4Souls terecht komen. Meer info over Soles4Souls is te vinden op www.soles4souls.org

Is deze actie eenmalig?

Hoogstwaarschijnlijk niet. Vanaf het voorjaar 2023 worden alle producenten/importeurs en ook retailers van kleding, bed-, bad-, en tafeltextiel op de Nederlandse markt verantwoordelijk voor het inzamelen, hergebruiken en recyclen van textielproducten die ze op de markt brengen. Daarvoor moeten ze een passend innamesysteem organiseren en financieren. Schoenen worden daarin nog niet specifiek benoemd, maar waarom zouden we geen voorsprong nemen op wat er ongetwijfeld aan gaat komen? Je ziet overal om ons heen dat hergebruik, recycling en tweedehands een enorme vlucht nemen. Een groener leven begint uiteindelijk bij onszelf. ANWR-GARANT zoekt nu met Soles4Souls naar praktische mogelijkheden om nieuwe en gedragen schoenen in Nieuwegein te verzamelen, zodat jullie als ondernemers in ieder geval weten dat de ingenomen schoenen goed terecht komen … en je zelf niet hoeft te zoeken naar lokale instanties die de schoenen kunnen verwerken.

Green Team

Dit is de eerste actie van het Green Team. Een nieuw initiatief van AGN met als doelstelling jullie bruikbare tips, tricks en informatie te geven over duurzame projecten, merken, materialen en verschillende nieuwe initiatieven in winkels en webshops.

Kijk voor meer informatie op de website van Soles4Souls: https://soles4souls.org/ 

 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...