Dit zijn de kleuren van 2021 volgens Pantone

De maand december is niet alleen de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om vooruit te kijken op het komende jaar. Pantone doet dat dit keer niet door 1 kleur te kiezen voor 2021 maar 2.

Het gaat om de kleuren Ultimate Grey (Pantone 17-5104) en Illuminating (Pantone 13-0647), dat is een grijze en een gele tint. Dit zijn 2 totaal verschillende kleuren die volgens Pantone symboliseren hoe onafhankelijke elementen kunnen samenkomen en elkaar ondersteunen. Het grijs is de kleur van de kiezels op het strand, die staat voor ‘bedachtzaamheid’ en het heldere geel staat voor ‘de belofte van iets zonnigs en vriendelijks’. De combinatie van de kleuren straalt positiviteit en standvastigheid uit. Praktisch en oerdegelijk, en tegelijkertijd verwarmend en optimistisch. De kleurencombinatie geeft ons veerkracht en hoop.

Het is niet de eerste keer dat het instituut voor 2 kleuren kiest in plaats van 1. In 2016 deed Pantone hetzelfde met de kleuren Rose Quartz en Serenity, oftewel zachtroze en babyblauw.


Beeld: Schoenvisie

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...