CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Dit worden de nieuwe BTW-regels voor webshops in de Europese Unie

Dit worden de nieuwe BTW-regels voor webshops in de Europese Unie

1 juli zullen er nieuwe EU-regels relden die betrekking hebben om de btw binnen e-commerce. Ondernemers die via een webshop verkopen aan particulieren in andere EU-landen, krijgen hiermee te maken. In dit artikel lees je waarmee rekening gehouden zal moeten worden.

Vanaf 1 juli gelden in de Europese Unie nieuwe btw-regels. Webshops die verkopen aan particulieren in de EU krijgen te maken met nieuwe btw-regels bij een jaaromzet van meer van 10.000 euro in de EU, buiten Nederland. De regeling zorgt dat bedrijven vanaf 1 juli de btw betalen die gelden in het land van verkoop. 

Webshopondernemers kunnen straks op twee manieren hun btw-aangifte regelen. Zo kunnen zij ten eerste de btw aan geven in elk afzonderlijk EU-land waarin zij verkopen. Dit betekent dat internetondernemers die grensoverschrijdend goederen verkopen aan particulieren in andere EU-landen voortaan over hun prijs het btw-tarief in rekening brengen dat geldt in het EU-land van bestemming. Dit betreft vaak het land waar de klant woont. 

Ten tweede hebben webshopondernemers de mogelijkheid om gebruik te maken van de Unieregeling van de Invoerregeling. Hiermee regelt de ondernemer via het éénloketsysteem van de Belastingdienst de btw-aangifte over de verkopen aan particulieren in andere EU-landen. De Invoerregeling is van toepassing op goederen die worden ingevoerd met een maximale waarde van 15 euro.

Vanaf 1 juli verandert er meer als het gaat om de btw in Europa. Zo vervalt vanaf deze datum de btw-vrijstelling voor verkopen van goederen tot en met 22 euro via webshops van buiten de EU. Over álle goederen van buiten de Europese Unie die rechtstreeks worden geleverd aan particulieren in een EU-land, moet btw worden betaald. Hierdoor zal er sprake zijn van een gelijkere concurrentiepositie tussen ondernemers binnen én buiten de Europese Unie. 

Voor wie meer wil weten over de nieuwe regelingen vanaf 1 juli heeft de Belastingdienst webshopondernemers in anderhalf uur tijd een uitleg gegeven in een webinar. Deze is hier te bekijken. Of bekijk de uitleg op YouTube

Bron: Textilia 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...