CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

De eerste vegan sneaker van Van Lier

De eerste vegan sneaker van Van Lier

Van Lier streeft ernaar in 2030 tot 30 procent duurzamer te ondernemen. De lancering van sneaker Novara, de eerste vegan schoen voor het mannen schoenenmerk, is daar onderdeel van.

Een primeur voor Van Lier: de Novara is het eerste model in de collectie van het Nederlandse schoenenmerk, dat geen dierlijke materialen bevat. Voor de zool is natuurlijk rubber gebruikt en voor de upper microfiber, een ademende kunstvezel. Dit materiaal is antibacterieel en kan gewassen worden. De veganistische sneaker is vanaf nu verkrijgbaar in de maten 39 t/m 47 voor de tijdelijke instapprijs van €119,90 (normaal €159,90). Nu alleen nog in het wit, komend seizoen ook in grijs en zwart. 

van-lier-vegan-sneaker-3-credit-van-lier-709x1024.jpg   van-lier-vegan-sneaker-2-credit-van-lier-709x1024.jpg

30 procent duurzamer in 2030

“Schoen voor schoen en stap voor stap proberen wij ons steentje bij te dragen aan een betere wereld”, stelt Van Lier in een persbericht. Het schoenenbedrijf probeert in 2030 tot 30 procent duurzamer te zijn en heeft daarvoor verschillende initiatieven opgezet. Zo wil het merk 30 procent van de geproduceerde schoenen na gebruik recyclen. Consumenten kunnen hun afgedragen schoenen inleveren bij verschillende Van Lier-stores. Ter compensatie van de CO²-uitstoot laat het bedrijf langs de A2 bij Vught een bos aanplanten. Dit bos is onderdeel van landgoed Halse Barrier en toegankelijk voor publiek.

Bezoek Van Leer in showroom 055 @CAST

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...