AllGoods komt met een reeks van vernieuwende merken en hun productiemethoden

Vanuit het 2019 opgerichte AllGoods, een initiatief van Cream PR waar ze al weken mee bezig zijn, komt komende weken met een reeks van blogs over vernieuwende merken en hun productiemethoden.

Inmiddels heeft AllGoods al 3 artikelen gedeeld van de reeks: "Changemakers and innovation in fashion & footwear. Deze keer was het de beurt aan het merk Ipanema (Antar Shoe, showroom 480). 

De eigenaar van Ipanema is het Braziliaanse Grendene. Met 11 fabrieken, meer dan 50 merken, meer dan 20.000 werknemers en meer dan 200 miljoen paar slippers en sandalen per jaar, is Grendene sinds 2003 de grootste exporteur van footwear in Brazilië. Sinds de broers Pedro en Alexandre Grendene Bartelle in 1971 Plástico Grendene Ltda oprichtten, gaat het bedrijf innovatief om met kunststof. Het begon allemaal met plastic wijnflessen en vervolgens begon het bedrijf te pionieren met polyamide (nylon) als grondstof voor de productie van schoenzolen en hakken, en sinds 1978 ook sandalen.

Duurzaamheid voor Grendene:

  • Vegan: er wordt in het gehele productie proces geen gebruikt gemaakt van dierlijke materialen. 
  • Geen rubber: alle Ipanema’s zijn gemaakt van superzacht en duurzaam Flexpand, polyvinylchloride (PVC) dat niet giftig is. Dit unieke materiaal is 100% recyclebaar.
  • Alle verpakkingen FSC gecertificeerd. Het papier wordt geproduceerd uit duurzaam beheerd bosgebied, waardoor impact op het milieu geminimaliseerd wordt.
  • Ethisch: verantwoording nemen voor het welzijn, educatie en zorg voor zijn medewerkers. Middelen: Ipanema heeft de kleinste watervoetafdruk in de schoenensector. T/m 2018 werd al 31% van het watergebruik bespaard, dit staat gelijk aan 161 Olympische zwembaden.

Kosten

De collectie bestaat uit slippers en slides in de maten 35 t/m 43 met verkoopprijzen van €17,99 t/m €44,99 voor dames. Heren slippers worden geproduceerd in de maten 39 t/m 47 met verkoopprijzen van €19,99 t/m €29,99.

Wil je komende tijd de reeks van vernieuwende merken en hun productiemethoden van AllGoods blijven volgen?
Houd dan zeker de website in de gaten! 

 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...