CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

CAST en Detex Opleidingen slaan handen ineen om kennisniveau over Schoenen te verhogen

CAST en Detex Opleidingen slaan handen ineen om kennisniveau over Schoenen te verhogen

CAST en Detex Opleidingen gaan intensief samenwerken om het kennisniveau en specifieke vakkennis van winkelmedewerkers, managers en ondernemers in de Schoenenbranche te vergroten. De laatste jaren heeft de kennis van producten, materialen en maakwijzen geleden onder de alsmaar afnemende interesse om in de retail te werken. Door als werkgever meer focus op opleiden te leggen wordt het niveau en de aantrekkelijkheid om in de retailbranche te werken groter. Toegang tot kennis op locatie in CAST, letterlijk “tussen de schoenen”, biedt aan werkgevers een ideale gelegenheid om invulling te geven aan verhoging van het kennisniveau.

Oproep aan de branche: Grijp de mogelijkheid aan om medewerkers meer kennis mee te geven

Scholing en ontwikkeling binnen bedrijven door werkgevers is enorm belangrijk. Het regelmatig trainen van medewerkers in vak- en productkennis houd je onderneming scherp. Detex Opleidingen levert al sinds jaar en dag trainingen en opleidingen aan (mode) retailers. Vanaf augustus gaat Detex de schoenentrainingen ook verzorgen in CAST.

Huidige status van de retailbranche

Het kennisniveau van de gemiddelde winkelondernemer is vaak onder niveau, blijkt uit het laatste onderzoek van het UWV uit 2019. Nog geen 10% van de werkzame verkoopmedewerkers heeft daadwerkelijk een mbo-opleiding in de richting detailhandel (niveau 2 tot 4) afgerond. “Wij vinden het als belangenbehartiger vanuit toeleveranciers in de retail belangrijk dat er aandacht aan kennisverdieping en -verbreding wordt besteed. Dit is tevens goed voor het imago van de hele industrie”, aldus Marijn Verschure, General Manager van CAST.

CAST x Detex Opleidingen
CAST en Detex Opleidingen staan samen sterker om de boodschap over te brengen. Detex was op zoek naar een partner én locatie die op meerdere vlakken midden in de branche staat. “De afgelopen jaren is het gat tussen kennis van medewerkers en gevraagd niveau van zowel klanten als werkgevers groter geworden, wij zien een prachtige mogelijkheid dit gat met deze samenwerking dichten”, aldus Matthijs Rombouts, Manager van Detex Opleidingen. Vanaf augustus 2023 worden de schoenentrainingen gegeven in CAST Nieuwegein. Detex gaat zich richten op de volgende trainingen:

  • Schoen Adviseur,
  • Basistraining Schoenen en
  • Sales & Hospitality (door Retailers als top-prioriteit aangegeven)

Detex Opleidingen biedt ook op maat gemaakte incompany trainingen aan. De schoenentrainingen zijn voor alle niveaus bedoeld. Van eigenaar tot winkelmedewerker en van marketeer tot manager.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...