CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Cao akkoord non-food detailhandel

Cao akkoord non-food detailhandel

Op 7 december is er een akkoord bereikt over de nieuwe cao Retail Non-Food die 1 januari 2021 ingaat. De looptijd is tot en met 1 juli 2022.

De nieuwe overeenkomst geldt voor ruim 170.000 medewerkers in de mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels, tuincentra, juweliers, parfumerieën, warenhuizen en ketens in de non-food branches aangesloten bij INretail. De schaallonen van het hele loongebouw worden twee keer per jaar verhoogd tijdens de cao-looptijd. De eerste keer is per januari 2021. Werkgevers en vakbonden kiezen met deze nieuwe cao voor rust in de sector en voor continuïteit.

Zodra de cao door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen verbindend is verklaard. De partijen die het akkoord tekenen zijn namens de werkgevers INretail, Tuinbranche Nederland, Bodepa, FGZ en namens de werknemers zijn het de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie, AVV en de RMU-werknemers. Vorige maand werden alle e-commerce functies van de Retail non-food sector nog geïntegreerd in het functiewaarderingssysteem van de cao.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...