BUY & BLOOM geslaagd tweedaags event

Op zondag 1 maart begon de BUY & BLOOM bij CAST in Nieuwegein. Tijdens de beurs waren er weer verschillende activiteiten in CAST. Nieuwe te bewonderen collecties van zowel vaste- als gastexposanten, een polaroid winactie, schoenen laten poetsen bij James, heerlijke stroopwafels eten bij Xsensible, de jaarlijkse uitreiking van de gouden- en zilveren schoen door ANWR-GARANT Nederland en als klapper op de vuurpijl een live set door de internationaal bekende DJ JEAN.

Gastexposanten
Op de beursvloer op de 1e verdieping stonden ruim 30 merken, waaronder Sorel, Cruyff, Bullboxer, La Strada, Alwero, Meyba en Clarks. Softwaves uit België stond voor het eerst op de BUY & BLOOM. “De sfeer en de organisatie was perfect! De bezoekers waren allemaal zeer professioneel. De eerste dag was voor ons rustig maar de tweede dag was veel beter. Volgend jaar willen we er graag weer bij zijn”, aldus Gaby van Softwaves. Ook Alfred van Gastel (Bullboxer) was tevreden: “Wij hebben de BUY & BLOOM als zeer positief ervaren, er was een goede sfeer. CAST ademt weer dankzij Marijn en zijn team!”.

Nieuwe website & applicatie
Tijdens de BUY & BLOOM maakten de bezoekers voor het eerst kennis met de nieuwe website en de applicatie van CAST. De komst van een aantal nieuwe functies zoals een realtime plattegrond, inchecken met je persoonlijke QR-code en navigeren door de merkendatabase hebben als doel een bezoek aan CAST nog gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken.

Gouden & Zilveren schoen
Maandag reikte ANWR-GARANT namens de eigen leden de gouden en de zilveren schoen 2019 uit. Voor het eerst in de geschiedenis ging de Gouden Schoen niet naar een schoenenmerk, maar naar een marktleider in de niche: Frans Muller. De Zilveren Schoen werd in ontvangst genomen door Solidus.

Borrel
Traditiegetrouw werd de maandag afgesloten met de BUY & BLOOM-borrel. De act van DJ JEAN en Mr. Pablitto zorgde ervoor dat de dansschoenen van de vloer gingen. Er was een gin bar aanwezig en er werden lekkere borrelhapjes uitgedeeld. “Schoenen aankopen in Nederland doen ze zo”, aldus Vegrid Schoenen uit België op Instagram.

De maandag was zoals gebruikelijk de best bezochte beursdag. Maar er was geen groot verschil met de zondag. Wel merkte de beursorganisatie dat het grote bezoek uitbleef. “Helaas wordt er ieder jaar minder bezoek verwacht, ondanks de perikelen rondom het coronavirus zijn we als organisatie super tevreden met alle belangstelling van leveranciers en winkeliers. We proberen nieuwe dingen uit en hopen ook de criticasters op de langere termijn een positief duwtje in de rug te geven, aldus Marijn Verschure namens CAST.

Bekijk hieronder de aftermovie!

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...