Bristol haalt 37,5 ton proppen papier uit schoenen

Duurzaamheid hoeft niet meer te kosten en ook niet op bedrijfsniveau. Elise Vanaudenhove heeft de leveranciers van Bristol kunnen overtuigen om papier proppen uit de schoenen te laten. Dat is toch gauw 37,5 ton papier per jaar minder.

Euro Shoe Group bespaart vanaf dit najaar 37,5 ton papier per jaar, hiermee worden zo’n 125 bomen gered. Dat doet de Belgische schoenenretailer met een simpele ingreep door de papieren proppen uit de schoenendozen te laten. Per schoenendoos ging het om zo’n 75 gram papier. In de winkels haalden de medewerkers het er zelf al uit. Er werd gezegd dat het papier erin werd gestopt om de vorm van de schoenen te behouden. Maar in sommige winkels blijven ze soms ook maanden staan zonder papier en dan zien ze er alsnog nog goed uit.

Testcase 
Een half miljoen paar schoenen worden tijdens de herfst- en wintercollectie voor het eerst geleverd zonder papier hierin, dit wordt een grote testcase. In totaal wordt dit getest bij 500.000 paar sneakers, enkellaarzen, pumps, rubberen laarzen, pantoffels en sportschoenen. Bij zulke paar schoenen zat nu dus gemiddeld zo’n 75 gram aan papierproppen.

Recyclen 
Met het verminderen van papiergebruik redden ze niet alleen bomen maar verminderen ze ook de workload bij de leveranciers. Het papier en karton dat alsnog gebruikt wordt, wordt na afloop gerecycled. Daarnaast is het gebruik van plastic al eerder verminderd. In plaats van 10 shirts allemaal apart te verpakken, doen ze ze allemaal in één zak bij elkaar. Ze blijven naast deze initiatieven, actief verder zoeken naar andere manieren om nog duurzamer te worden.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...