Brancheorganisatie INretail is petitie gestart voor heropening winkels

De winkels kunnen veilig open, dat is de boodschap van brancheorganisatie INretail. Om die boodschap kracht bij te zetten heeft de organisatie een petitie opgezet. INretail hoopt op meer dan 100.000 handtekeningen. Op donderdagochtend staat de teller al op ruim 5.000.

Maatschappelijke kaalslag
Momenteel is er sprake van 56.000 winkels die al maanden getroffen worden winkelsluitingen en andere beperkingen. Alleen door echte omzet te realiseren, kunnen ze overleven. Winkels die omvallen betekenen niet alleen een kaalslag in de winkelstraten, maar ook een verarming van het lokale culturele en verenigingsleven. Via sponsoring en bijdragen in natura wordt in belangrijke mate op ondernemerssteun geleund.

Uit onderzoek bleek al eerder dat de maatschappelijke bijdragen van bedrijven tot 100 medewerkers een economische waarde vertegenwoordigen van ruim 1 miljard euro.

INretail is vorige week ook al naar de rechter gestapt om de volledige heropening van de winkels af te dwingen. De zaak dient aankomende maandag.

Teken hier de petitie 

Download de mediakit
De retail moet open, het is veilig. Dat hebben we bewezen tot half december. Wil jij bijdragen aan een grote impact? Deel de petitie en ons verhaal dan zo veel mogelijk in je netwerk. We hebben alle nodige communicatie uitingen al voor je gemaakt. 

Download hier de gratis mediakit >>

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...