CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Bijna driekwart van de winkels start met Click & Collect

Bijna driekwart van de winkels start met Click & Collect

De Click & Collect methode wordt veel opgepakt door winkeliers. Naar verwachting zal deze methode voor een omzetstijging kunnen zorgen, maar is het genoeg?

72% van de retailers biedt sinds woensdag 10 februari Click & Collect aan, blijkt uit een peiling van Inretail. Ondanks dat ondernemers denken dat de invoer van Click & Collect niet al het omzetverlies zal goedmaken, zal er naar verwachting wel een kleine omzetstijging gerealiseerd kunnen worden. Ruim de helft (56%) denkt dat een afhaalloket voor maximaal 10% meer omzet zorgt. 21% verwacht met tien tot twintig procent meer omzet te genereren dan zonder. Sommige winkeliers stellen de Click & Collect methode nog even uit vanwege de weersomstandigheden.

Hoewel de Click & Collect methode hoop biedt, kijkt de brancheorganisatie uit naar de heropening van de winkels. Alleen dan kunnen verdere tegenslagen voorkomen worden. De Brancheorganisatie stelt dat veilig winkelen goed te organiseren valt en hoopt dan ook snel terug te kunnen naar de situatie van vóór 15 december.

Bron: Schoenvisie
Beeld: Van Mourik Schoenen 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...