CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Belgisch kunstenaar Nitra ontwerpt kleurrijke schoenencollectie

Belgisch kunstenaar Nitra ontwerpt kleurrijke schoenencollectie

Art Shoe Mafia lanceert een gloednieuwe collectie art shoes, ontworpen door opkomend Belgisch kunstenaar Nitra. Sinds 2018 werkt Art Shoe Mafia samen met Ambiorix voor de productie van hun unieke collecties art shoes. Peter Vavedin, CEO van Ambiorix:

Eerste samenwerking met Belgische kunstenaar 

Voorgaande collecties van Art Shoe Mafia zijn ontworpen door gerenommeerde Nederlandse kunstenaars zoals Robert Jan van Melle en Roy Wagemans. En nu werken ze voor het eerst samen met de Belgische kunstenaar Nitra.

"We zijn erg enthousiast over deze nieuwe, aansprekende collectie met de kleurrijke werken van Nitra en het onmiskenbare vakmanschap van onze partner Ambiorix. Voor ons als merk uit Maastricht is dit de eerste collectie waarbij we samenwerken met een Belgische kunstenaar. Zodoende combineren we Belgische creativiteit én Belgisch vakmanschap in een unieke collectie art shoes."

art-shoe-maffia.jpg

Opgroeien tussen twee culturen

Nitra werd in 1985 geboren in Rwanda en verhuisde op 9-jarige leeftijd naar België. Het opgroeien tussen twee culturen zie je terug in zijn werken: hij laat zich inspireren enerzijds door zijn liefde voor de prachtige dieren van zijn geboorteland en anderzijds door stijlen uit de westerse cultuur. Dit resulteert in een kleurrijke collectie art shoes met dieren en abstracte vormen.

"Ik heb heel wat tijd doorgebracht in Afrika om inspiratie op te doen, en de twee dieren die me echt raakten waren de olifant en de leeuw. De olifant is een groot en machtig dier, maar tegelijk ook heel lief. En toen ik voor het eerst een leeuw in de ogen keek, voelde ik me heel klein. Ik voelde zijn kracht meteen. Daarom heb ik deze dieren gebruikt in mijn ontwerpen."

NITRA

Deze collectie is verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten. Meer informatie kan je vinden op www.artshoemafia.com.

Bron: PMG

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...