Apple Day: Ook schoenmerken vieren deze feestdag

Vandaag vieren we Apple Day. Daar zullen de meeste mensen niet bij stil staan, maar voor het schoenenmerk Komrads APL is dit de perfecte dag om de nieuwe sneakers gemaakt van appelleer onder de aandacht te brengen.

Apple Day, de dag van de appel, komt oorspronkelijk uit Engeland. Op deze dag wordt de appeloogst op verschillende manieren gevierd, dit gebeurt al sinds 1990. Mensen eten een extra appel of bakken een appeltaart. Voorheen bezochten mensen ook verschillende evenementen, maar dat is op dit moment niet mogelijk. Anno 2020 is ook het restafval van de appel de moeite waard. Dit is het ingrediënt voor appelleer, het wordt geproduceerd door fermentatie van het afval van appels, hierbij moet je denken aan schillen en klokhuizen. Steeds meer merken maken gebruik van appelleer voor hun vegan collecties.

Voor Komrads APL is Apple Day dus de perfecte gelegenheid om een nieuwe collectie vegan sneakers te lanceren. Het Belgische sneaker label brengt de sneakers in wit en zwart als hightop variant. De zool is gemaakt van gerecycled rubber en de bovenkant van de sneaker bestaat uit appelleer. De voering aan de binnenzijde en de veters zijn gemaakt van hergebruikte katoen en petflessen. In 2015 werd Komrads APL opgericht door ondernemers Mark en Greet. Zij waren de eerste die een 100% vegan sneaker uit appelleer en gerecyclede materialen uitbrachten.

Appelleer is dus tegenwoordig iets wat steeds vaker en vaker voorkomt. Het is een belangrijk onderdeel van schoenen die gemaakt zijn voor mensen die opzoek zijn naar duurzaamheid. Het kindermodeschoenenmerk Bear & Mees brachten eerder dit jaar ook een sandaal gemaakt uit appelleer, kurk en een autoband uit. Het vrouwenschoenenmerk Tamaris heeft onlangs hun duurzame Greenstep collectie gelanceerd. Bij deze collectie werd ook eveneens gebruik gemaakt van appelleer.

Bron: Schoenvisie 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...