Dr. Martens

Afwezig

Dr. Martens

Dr. Martens

Dr. Martens

Bestaat 60 jaar!

Vanaf de lancering van Dr. Martens adopteren rebellen en tegenculturen het merk. Of ze al jarenlang Dr. Martens dragen of sinds kort fan zijn van het merk, ze hebben met mekaar gemeen dat ze persoonlijkheden zijn die zich willen onderscheiden van de massa en die hun vrijheid van mening willen uiten. Voor velen van hen is hun paar Dr. Martens een echte bondgenoot.

De Dr. Martens laars is ontworpen door Dr. Klaus Maertens, een Duits uitvinder die een schoen ontwikkelde om zijn gebroken voet extra steun en comfort te geven. Daarom rustte hij zijn ontwerp uit met een bijzondere zool met luchtkussentjes. Die zool is nog steeds het handelsmerk van Dr. Martens. R Griggs en Co besluit de werkmanlaars met herkenbare gele stiksels, geribbelde zool en geel/zwarte lus ter hoogte van de hiel te produceren en geeft de laars de verengelste naam van zijn uitvinder: Dr Martens. De allereerste laars rolt van de band op 1 april 1960 – de iconische Dr Martens enkelaars kreeg daarom de naam 1.4.60. Het productieproces is door de tijd heen wel geperfectioneerd maar de basis blijft dezelfde.

Doordat deze laars in vergelijking met zijn concurrenten van die tijd veel comfortabeler, duurzamer en lichter is, doet hij snel zijn intrede bij werklui. In het prille begin maken de Dr. Martens schoenen deel uit van het uniform van postbodes en arbeiders maar al snel komen ze van de werkvloer bij jeugdculturen terecht. Eerst worden ze geadopteerd door Skinheads en vervolgens andere subculturen die de schoenen een eigen draai geven. Doorheen de jaren wordt de laars een echte legende. Het gamma “made in England” wordt nog steeds vervaardigd in de Cobs Lane fabriek in Wollaston (Groot-Brittannië) die schoenen maakt voor de familie Griggs sinds 1901. Het is de thuis van de originele Dr. Martens laars waar een hecht team van mensen, geschoold in het traditionele ambacht van de schoenmakerij een schoen maakt zoals er wereldwijd geen andere bestaat volgens het unieke proces ontwikkeld door Dr. Martens.

Contact

Adres

Herikerbergweg 238, 1101 CM Amsterdam


T 00 33155359460
E contact.france@drmartens.com

Locatie & plattegrond

Wij zijn te vinden in de showroom(s):
 

Met wie kun je contact opnemen

Login om deze informatie te zien

Heb je nog geen account? Registreren

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...